Summer Academy

Ben je een jonge getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist en ben je tussen de 12 en 25 jaar, dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival. Het kamermuziekfestival met masterclasses, kamermuzieklessen en concerten vindt van 17 t/m 27 juli plaats in Groningen. Zo’n 60 jonge musici afkomstig uit de hele wereld zijn elf dagen lang intensief en op hoog niveau bezig met hun techniek en repertoire.


Individuele lessen en masterclasses

Dagelijks zijn er individuele lessen en masterclasses voor de verschillende instrumenten. Onder begeleiding van musici, die als docent en op het concertpodium een uitstekende reputatie genieten, werk je aan techniek en expressie in je spel. Bij je inschrijving kun je jouw voorkeur voor een docent aangeven. Er is pianobegeleiding aanwezig tijdens de masterclasses en om afzonderlijk met de deelnemers te studeren.


Kamermuziek

Je kan je ook opgeven voor kamermuzieklessen. In ensembles die gevormd worden met deelnemers van de Summer Academy, gecoacht door gerenommeerde kamermusici, speel je samen met gelijkgestemde jonge musici van over de hele wereld. Je kan je ook met je eigen, bestaande ensemble opgeven.


Concerten

Dagelijks worden er lunchconcerten georganiseerd waar je als deelnemer kan optreden, zowel individueel als met je ensemble/duo. Aan de Summer Academy is een serie kamermuziekconcerten verbonden. Deze concerten worden o.a. gegeven door de musici die ook als docent aan de Summer Academy zijn verbonden. De deelnemers aan de Summer Academy kunnen deze concerten gratis bijwonen.


Participatory concert

Daarnaast worden er deelnemers geselecteerd om samen met een aantal docenten een concert te geven, een zogenaamd participatory concert. De festivalleiding beslist voor aanvang van het festival wie hiervoor geselecteerd worden. De volgende werken worden uitgevoerd:

  • Svendsen - Strijkoctet op. 3.
  • Shostakovich - Pianokwintet op. 57

Prijzen

- Labberté-Hoedemakerbeurzen
De Labberté-Hoedemakerbeurzen bestaan uit drie aanmoedigingsprijzen van elk € 1.000,-.

- Vrienden van het Prins Claus Conservatorium Prijs
De stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium stelt een prijs beschikbaar voor een jaar gratis studeren aan het Prins Claus Conservatorium.

- Hanzevast Young Talent Award
Hanzevast stelt een prijs beschikbaar van € 1.000,- voor een van de jonge talenten aan de Summer Academy.

- Emmy Verhey Festival Award
Een van de deelnemers/ensembles wordt uitgenodigd te concerteren op het Emmy Verhey Festival.


Faciliteiten

Alle lessen en masterclasses vinden plaats in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Het Prins Claus Conservatorium beschikt over uitstekende faciliteiten: een prachtige concertzaal en vele studie- en lesruimtes met vleugels. Het gebouw van het conservatorium ligt dicht bij het centrum van de stad.


Aanmelding

Is je interesse gewekt? Meld je dan vóór 1 mei 2019 aan via het aanmeldingsformulier op de website. Stuur ook een opname met daarop twee verschillende werken die je hebt uitgevoerd, een kopie van je paspoort, een kort CV en 2 pasfoto’s naar het festivalbureau (zie hieronder). Bij aanmelding dient een aanbetaling op het inschrijfgeld voor een bedrag van € 100,- overgemaakt te worden op rekeningnummer 67.77.49.481 ING bank (IBAN: NL17 INGB 0677749481, BIC: INGBNL2A) onder vermelding van "Aanbetaling Peter de Grote Festival 2019”, gevolgd door je naam en instrument. Pas na ontvangst van je aanbetaling wordt je aanmelding in behandeling genomen. Het bedrag van de aanbetaling wordt na bevestiging van de inschrijving op het cursusgeld van het festival in mindering gebracht. Het volledige bedrag van het festival dient vóór 1 juni 2019 te zijn overgemaakt. Betaling per cheque, cash of in termijnen is helaas niet mogelijk. Bij afmeldingen na 1 juni wordt het betaalde deelnamegeld niet meer geretourneerd.


Kosten festivaldeelname

Kosten deelname: € 795,-. Deze kosten zijn inclusief alle lessen, entree voor concerten, verblijf in het Martinihotel en dagelijks ontbijt, lunch en diner. Kosten zonder verblijf in het hotel zijn € 645,-


Meer informatie

Voor vragen over het festival of over aanmelding kun je terecht bij het festivalbureau:

Harrie de Vries
Festivalcoördinator Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1

9724 EM Groningen
050 5951306
[email protected]
www.peterdegrotefestival.nl

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
[email protected] 

KvK: 02061519