Gevolgen coronapandemie: concertserie en Summer Academy aangepast

Ook het Peter de Grote Festival ondervindt veel hindernissen door de maatregelen rondom de COVID-19 pandemie. Wij kunnen nog niet inschatten aan welke maatregelen wij ons in juli moeten houden. Wij moeten echter wel nu alle plannen maken en uitgaan van de nodige restricties rondom het festival. Dit resulteert in de volgende maatregelen:

  • De meeste avondconcerten en de Young Masters in Concert-serie zullen tweemaal worden uitgevoerd. Dit omdat de kans bestaat dat er in juli een maximum aantal bezoekers per concert geldt. Hierdoor hopen wij toch een groter aantal bezoekers de kans te geven de concerten te bezoeken. De avondconcerten zijn iets korter (60 minuten muziek zonder pauze in plaats van 75 minuten muziek met pauze).
  • Mocht de hoeveelheid toegestane personen voor aanvang van het festival lager worden, dan worden de kaarten toebedeeld op basis van aankoopdatum. Stel dat de regels in mei zijn dat er 30 mensen bij een concert mogen zijn maar in juni wordt dit verscherpt naar 20, dan mogen de 10 personen die als laatste hebben gereserveerd het concert niet bezoeken (de kosten worden uiteraard retour gestort).
  • De Summer Academy krijgt een ander karakter, kleiner en intensiever. Hierdoor vervallen de in de concertfolder aangekondigde openbare lessen, lunchconcerten en het slotconcert. 
  • We onderzoeken de mogelijkheden om een deel van de concerten te streamen. U kunt deze concerten gratis online bekijken. 
  • Voor de concerten uit de Young Masters-serie en de activiteiten in het Festivalcafé, moeten de toegangskaarten ook vooraf worden gereserveerd om het aantal (toegestane) bezoekers in de hand te kunnen houden.
  • Er zal geen kaartverkoop aan de deur zijn.
  • Wij zullen geen arrangementen organiseren. 
  • Mochten concerten waar u kaarten voor heeft aangeschaft niet doorgaan, dan krijgt u het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

Wij hopen op uw begrip.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519