Yu Oda

Concerten met Yu Oda
hele programma bekijken

Yu Oda (1983) werd geboren in Japan en begon zijn muzikale activiteit met spelen en componeren in een rockband. Hij heeft een bachelor behaald aan de California State University, Northridge, studeerde bij Liviu Marinescu en studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, studeerde bij Wim Henderickx, Willem Jeths en Rafael Reina.

Als componist heeft Oda gewerkt met het Asko / Schonberg Ensemble, BL!NDMAN, Ensemble 10/10, Joint Venture Percussion Duo, Looptail, Amsterdam Collage Ensemble, koto-speler Makiko Goto, Cologne Gagaku Ensemble. Zijn stukken werden gespeeld op een reeks internationale festvals. Hij werd genomineerd voor Toonzetters (2012), Gaudeamus Prize (2011), als finalist van Henriette Bosmansprijs en Tera de Marez Oyensprijs (2011), en bekroond voor de 2e prijs in Young Composers Meeting (2012) en eervolle vermelding van de 32e Irino-prijs.

Vanaf 2102 Oda werkte hij in een 2-jarige residentie van Blindman (vanaf 2012) in Brussel. Hij werkt ook samen met percussionist / marimbaspeler, Rachel Xi Zhang, voor een ​​CD met marimba-muziek. Naast zijn activiteiten als componist is Oda mede-oprichter van 2 nieuwe muziekensembles, Looptail en Amsterdam Collage Ensemble, beide bestaande uit muzikanten van dezelfde generatie.

Het project The Cord Pulse is geschreven voor een live-technoband: een innovatieve mix van instrumentalisten en live-electronics. De groept verkent nieuwe geluiden en dansgrooves als een nieuwe ervaring die de grenzen van akoestische en elektronische muziek opzoeken.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.