Tim Brackman

Concerten met Tim Brackman
hele programma bekijken

Tim Brackman (1993) begon met vioolspelen op zijn vijfde. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths.
Momenteel studeert Tim bij Pavel Vernikov en Svetlana Makarova (postgraduate course) aan de Accademia Musicale Santa Cecilia in Bergamo, Italië.

Tim won prijzen op concoursen zoals het IPMC en het Prinses Christina Concours (2009 en 2011). In 2018 won hij de 3e prijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back, alsmede de NTR-Prijs Beste Uitvoering Opdrachtcompositie (‘Aeriko’ van Calliope Tsoupaki).

Tim, zijn zus Anne (piano) en cellist Kalle de Bie vormen samen het Brackman Trio. Begin 2011 heeft het Brackman Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff. In 2012 verscheen hun tweede cd, met trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana. In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam.

Tim is sinds 2019 muziekprogrammeur van de stichting Podium Eibergen.

Tim is tevens 2e violist van het Animato Kwartet. Het Animato Kwartet won een Prijs voor ‘Artistieke Excellentie’ in Sala São Paulo (2014) en ontving van het Kersjes Fonds een Strijkkwartet Stipendium (2017).
Daarnaast is Tim een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival. Tim soleerde met diverse orkesten, waaronder het Twents Jeugd Symfonie Orkest, waarmee hij in 2008 een concertreis naar Egypte maakte, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (2011) en het Oost-Nederlands Symfonieorkest (2013) o.l.v. Jeppe Moulijn. In 2018 speelde hij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk het vioolconcert van Schumann.

Tim volgde masterclasses en lessen o.a. bij Ilona Sie Dhian Ho, Eszter Haffner, Pavel Vernikov, Stephan Picard, Theo Olof, Ivry Gitlis, Joyce Tan, Peter Brunt, Isabelle van Keulen en Gerhard Schulz.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.