Teodora Nedyalkova

Concerten met Teodora Nedyalkova
hele programma bekijken

Teodora Nedyalkova is geboren in 1990 in Bulgarije. Ze begon met haar cello studie op zevenjarige leeftijd en in 2009 studeerde ze af aan de National School of Arts “Panayot Pipkov” in Pleven. Datzelfde jaar werd ze toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in de celloklas van Jan-Ype Nota en Michel Strauss. 

Naast haar studie ontving Teodora vele masterclasses van o.a. Stefan Popov, Georg Biach, Anner Bijlsma, Richard Aaron, Harro Ruijsenaars, Jeroen den Herder, Jeroen Reuling, Roland Pidoux, Shmuel Magen, Gary Hoffman en vele anderen. 

Teodora behaalde diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen. Daarnaast ontving ze tot twee keer toe een beurs van het Bulgaarse Ministerie van Cultuur. 
Sinds 2011 heeft Teodora een strijkstok in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds en vanaf 2012 ontvangt ze een beurs van de Stichting Labberté-Hoedemaker.

Teodora treedt regelmatig op, zowel als solist als in kamermuziekensembles, onder andere tijdens het Peter de Grote Festival, kamermuziekfestival Schiermonnikoog, kamermuziekfestival Apeldoorn etc. Ook in het buitenland heeft Teodora al op diverse podia gestaan, onder andere in Bulgarije, Macedonië, Oostenrijk en Italië. 

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.