Tatiana Koleva

Tatiana Koleva, geboren in Varna, Bulgarije, weet als geen ander nieuwe muziek op een intrigerende en gepassioneerde manier te brengen en daarmee toegankelijk te maken voor een breed publiek. Door de pers genoemd als “een van de beste marimbaspelers ter wereld” heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van de marimba en ander slagwerk als volwaardige solo-instrumenten.

Tatiana Koleva imponeerde als soliste met verschillende ensembles en orkesten. Daarnaast maakt ze eigen projecten en programma’s en heeft vaste duo’s met jazzsaxofonist Rutger van Otterloo, fluitiste Eleonore Pameijer en organist Jan Hage. Zij wordt ook regelmatig gevraagd voor cross-over projecten met muziektheater, jazz, dance en filmmuziek. Tatiana is lid van de cultband Rubatong.

Zij speelde op een groot aantal gerenommeerde internationale muziekfestivals en podia en gaf master - classes in vele Europese landen, de Verenigde Staten, Japan, Canada, Jordanië, Brazilië en Mexico. Tatiana werkt in nauwe samenwerking met gerenommeerde componisten. Er zijn speciaal voor haar solo en ensemble projecten inmiddels rond 100 stukken geschreven.

Als slagwerk/ marimba docent is zij vast verbonden aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen. In 2009 richtte zij het zeer succesvolle ‘Youth Percussion Pool’ op, een slagwerkformatie onder haar leiding voor getalenteerde jonge musici.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
[email protected] 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.