Noëlle Weidmann

Concerten met Noëlle Weidmann
hele programma bekijken

Noëlle Weidmann is geboren in 1985 in Metz (Frankrijk). Op vijfjarige leeftijd begint ze piano te spelen, een jaar later volgt ook de cello. Een jaar later sluit ze haar cellostudie in de klas van Jean Charles Rougier af en besluit zich voortaan volledig toe te leggen op dit instrument. In 2001 wordt ze toegelaten aan het Conservatoire National Superieur de Musique van Parijs in de klas van Michel Strauss.
Ze besluit haar studie voort te zetten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Een jaar later behaalt ze haar diploma met onderscheiding.
In mei 2006 wordt ze benoemd tot solocellist bij het Noord Nederlands Orkest. In augustus van dat jaar werd ze laureaat van de Stichting Labberte-Hoedemaker en een maand later werd ze toegelaten tot de voortgezette opleiding van het CNSM te Parijs. Daarnaast treedt Noëlle op als soliste bij Franse orkesten en als kamermuzikante op vele festivals in Europa (Giverny, La Roque d'Antheron, Santander) Ze speelt met gerenommeerde muzikanten zoals Joseph Silverstein, Michel Strauss, Vladimir Mendelssohn, Jean Claude Vanden Eyden en Gil Sharon.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.