Nina de Waal

Concerten met Nina de Waal
hele programma bekijken

Nina de Waal (1992), dochter van de overleden Nederlandse meesterpianist Rian de Waal, studeerde enkele jaren Humanistiek aan de UVH te Utrecht en later MWD aan de Hoge School te Utrecht studeerde af in juni 2018 met de titel : Bachelor of Social Work (BSW) Minor: ‘Beroepsmatig omgaan met rouw en verlies’.
Naast twee muzikaal gedreven ouders die vergeefse pogingen deden de jonge Nina aan de piano of viool te krijgen ontwikkelde Nina zich vanaf ongeveer haar achtste jaar op geheel eigen autodidactische wijze in dans en beweging. Ze noemde het haar ‘Physical Freedom’.
Studeren achter gesloten deuren was haar voorbeeld en zo presenteerde Nina zich op 10 jarige leeftijd met een eigen choreografie in moderne buikdans.

Dit resulteerde in een solo optreden in theater Achterom in Hilversum op 12 jarige leeftijd en in een Dans festival op verschillende locaties in Amsterdam twee jaar later. Naast het buikdansen ontwikkelde Nina zich in Afrikaans, urban, flamenco, oriëntaals en latin. Een grote passie naast haar studies.
De dans die zij zelf maakte en uitvoerde op het graf van haar vader januari 2018, gefilmd door een vriend/student van de film academie in Brussel Alex Heringa, was voor zangeres Marion van den Akker (moeder) doorslaggevend Nina te betrekken bij het gedramatiseerde concert over schaduw & licht in ‘AFSCHEID’.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.