Matthias Emmerink

Concerten met Matthias Emmerink
hele programma bekijken

Matthias Emmerink (1993) begon op 7 jarige leeftijd met vioollessen bij Rita Rouw in Groningen. Sinds 2009 zat hij in de Jong Talenten Klas van het Prins Claus Conservatorium en studeert momenteel in het 3e jaar van de Bachelor bij Kati Sebestyèn.

Matthias speelde van 2008 tot 2012 in het Haydn Jeugd Strijkorkest waar hij in zijn laatste jaar concertmeester en solist was. Met dit orkest maakte hij concertreizen naar Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zweden en Letland.

Matthias heeft ook deelgenomen aan verschillende zomercursussen en masterclasses in binnen- en buitenland. Zo deed hij mee aan het Peter de Grote festival, de Acedémie Musicale de Morges in Zwitserland en de International Music Masterclasses in Tata, Hongarije. 

In 2012 won hij samen met José Eduardo Canto Arce de 2e prijs in de Conservatorium categorie bij het Prinses Christina Concours. Naast deze 2e prijs werden als extra prijzen toegekend: de Gaudeamus muziekweek prijs, voor beste vertolking van een hedendaags werk, de Donemus prijs voor beste uitvoering van een Nederlandse compositie en de ensemble prijs voor het beste ensemble.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.