Johan Hofmann

Concerten met Johan Hofmann
hele programma bekijken

Johan Hofmann gaf concerten in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten en speelde met vele gerenommeerde musici. Hij was als solist onder meer te gast op het Festival Oude Muziek Utrecht en in het Museum Vleeshuis in Antwerpen. In 2008 maakte hij zijn debuut als dirigent in een succesvolle scenische productie van Henry Purcell's "Dido and Aeneas". Zijn eerste solo-CD verscheen in 2009 onder zijn eigen cd-label ENIGMA en werd in de pers lovend besproken. Met het ensemble “Le Nouveau Concert” gaf hij concerten voor onder andere De Vlaamse Opera, het Grachtenfestival Amsterdam, het Peter de Grote Festival en het Netwerk Oude Muziek.

Johan onderzocht voor zijn master of music het zogenaamde 'transpositie clavecimbel' naar Ruckers, een compromisloze replica die hij in 2012 liet bouwen. Dit instrument kwam mede tot stand met hulp van onder andere het bedrijfsleven en private sponsoren.

Johan Hofmann doceert clavecimbel en basso continuo als bijvak, harmonie in de uitvoeringspraktijk, improvisatie en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan het Prins Claus Conservatorium Groningen doceert hij clavecimbel en basso continuo alsmede kamermuziek in zijn functie als Docent Uitvoeringspraktijk. Ook vervulde hij gastdocentschappen aan de conservatoria van Arnhem, Enschede, Tilburg en Zwolle. Tegenwoordig geeft hij masterclasses, onder meer in Italië, Litouwen en Duitsland.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.