Jacobien Rozemond

Concerten met Jacobien Rozemond
hele programma bekijken

Jacobien Rozemond studeerde viool bij Davina van Wely en Ilya Grubert. Bij haar afstuderen ontving zij een speciale prijs voor haar cum laude eindexamen aan het Rotterdams Conservatorium. Zij vervolgde haar studie bij David Takeno in Londen.
Jacobien Rozemond soleerde in een breed repertoire van Vivaldi en Brahms tot Schnittke en McCabe in o.a. Frankrijk, Hongarije, de Verenigde Staten (Tanglewood Music Festival) en Argentinië.
Tot 2007 was zij lid van het Ruysdael Kwartet waarmee de Kersjesprijs 2006 won. Thans treedt zij veelvuldig op met het Amsterdam Bridge Ensemble waarmee zij cd’s heeft opgenomen met kamermuziek van Hendrik Andriessen en René Samson (bekroond met een 10 in Luister). Op deze laatste cd staat ook de voor Jacobien Rozemond gecomponeerde vioolsuite, waarin ze als in een ‘one-womanshow’ haar vioolspel combineert met zang en voetbel.
Van 1997 tot 2004 was Jacobien Rozemond lid van Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 2003 is zij aanvoerder van de tweede violen bij Amsterdam Sinfonietta. Bij beide ensembles is zij tevens regelmatig als solist en concertmeester opgetreden.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.