Eva Stegeman

De violiste Eva Stegeman studeerde onder anderen bij Davina van Wely in Den Haag en in Londen bij David Takeno. Zij musiceerde in tientallen prestigieuze concertzalen en festivals. Haar repertoire reikt van de vroege barok tot muziek van nu. Zij heeft meerdere cd’s opgenomen en is regelmatig te beluisteren op radio en televisie. Zij speelt in verschillende ensembles, speelt op gerenommeerde festival in binnen- en buitenland en is artistiek directeur van het door haar opgerichte (2003) Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag.

Als solist trad Eva Stegeman op met: het European Union Chamber Orchestra, het Orfeo Orchester Budapest, Sinfonia Rotterdam, het Arezzo Ensemble, Sinfonietta Amsterdam, de Bielefelder Symphoniker en Combattimento Consort Amsterdam.
Als (dirigerend) concertmeester en als aanvoerder werkte Eva Stegeman samen met het European Union Chamber Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van het Oosten, Het Brabants Orkest, het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, de Belgische Kamerfilharmonie, de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, Sinfonia Rotterdam en Combattimento Consort Amsterdam.

Eva Stegeman is eerste violist van het Cristofori Piano Quartet, het Doelen Ensemble (repertoire 20e en 21e eeuw), Trio Storytelling (muziektheater) en het Hortus Ensemble (authentieke uitvoering kamermuziek ca 1850-1950).

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.