Een zeer diverse carrière, waarbij Esther o.a. soloaltiste was bij het Residentie Orkest, de Sydney Symphony, het Radio Kamer Orkest en Amsterdam Sinfonietta, en hoofdvak docente aan conservatoria in Amsterdam, Rotterdam, Essen, Sydney en Canberra, heeft nu geleid tot benoeming als Professorin voor altviool en kamermuziek in Bremen.


Kamermuziek komt volop aan bod: zij speelt regelmatig recitals en maakt deel uit van Trio Altro, met sopraan Charlotte Margiono. Tevens wordt zij binnenkort vaste altiste van het Italiaanse Voces Intimae Pianotrio, wat op originele instrumenten speelt. Eerder was zij altiste bij het Dufy Quartet, het Australian Stringquartet, de Salzburger Solisten, Duo Double Dutch, Ensemble 24, het Nieuw Ensemble, het Mozart Quartet en een veelgevraagde gaste bij talloze andere ensembles en festivals over de hele wereld; zowel oude als nieuwe muziek zijn daarbij vertegenwoordigd.


Als soliste treedt Esther ook op: net nog in Ecuador met Hindemith’s Schwanendreher; en o.a. met dirigenten als Günther Herbig, Edo de Waart, Carlo Rizzi, Frans Brüggen, Marcello Viotti en Bruno Weil, waarbij premières van verschillende werken aan de orde zijn, alsook het ‘ijzeren repertoire’. Veel lof was er voor haar CD opnames, met name “Fantasies”: een collectie wereldpremière-opnames van afwisselend stukken voor altviool uit de 20e eeuw en op barok-altviool. Esther was gastdocente altviool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.