Eloy Orzaiz Galarza

Concerten met Eloy Orzaiz Galarza
hele programma bekijken

Eloy Orzaiz Galarza is pianist, klavecimbelspeler en fortepianist die gespecialiseerd is in het repertoire van de 17e tot de 19e eeuw.

Hij begon zijn pianostudie in Pamplona met Jan Maarten van der Mark en vervolgde zijn studie aan het Musikene in San Sebastian bij Miguel Ituarte. Na zijn afstuderen kon hij met een beurs van de regionale overheden van Navarra zijn studie vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Paul Komen. Eloy won diverse prijzen, waaronder in de “Ciutat de Xativa” competitie en het Concurso Internacional de Ibiza. In 2010 ontving hij de HSP-beurs van de Nederlandse overheid.

In Nederland specialiseerde Eloy zich in oude muziek. Hij studeerde klavecimbel bij Johan Hofmann aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Nadat hij daar in 2011 cum laude afstudeerde, vervolgde hij zijn master studie klavecimbel bij Jesper Christensen en Jörg Andreas Bötticher aan de Schola Cantorum Basiliensis. Eloy heeft als basso continuo speler gespeeld met orkesten als het European Union Baroque Orchestra en bij Le Parlement de Musique.

Eloy woont in Basel waar hij een dubbele master studie (fortepiano en pedagogie) combineert met het lesgeven aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.