Charlotte Spruit

Concerten met Charlotte Spruit
hele programma bekijken

Charlotte Spruit begon op vierjarige leeftijd met viool spelen bij Coosje Wijzenbeek. Toen ze zeven was, werd ze toegelaten tot de jong talent klas van het Conservatorium van Amsterdam. Op haar 17e verhuisde ze naar Londen waar ze studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno. Momenteel studeert ze bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Charlotte volgde masterclasses bij Liza Ferschtman, Shunske Sato, Robert Levin, Ulf Wallin en Andreas Janke.

Als kamermusicus trad Charlotte op in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam, het Kennedy Centre in Washington DC, en in de Elbphilharmonie in Hamburg. Ze speelde op diverse kamermuziekfestivals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en diverse andere landen, op festivals zoals het Internationaal Kamermuziekfestial Utrecht, waar ze optrad met Janine Jansen.

Charlotte soleerde met diverse orkesten, waaronder het Residentie Orkest, het Combattimento en Ensemble Esperanza. Ze won diverse prijzen op internationale concoursen, zoals het Kloster Schöntal International Vioolconcours, het Concours International Arthur Grumiaux, en het Oskar Back Viool Concours. In 2020 kreeg Charlotte de Anton Kersjes Viool Prijs uitgereikt.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.