Bianca Bongers

Concerten met Bianca Bongers
hele programma bekijken

Bianca Bongers (1987, NL) studeerde compositie bij Wim Henderickx en Luc van Hove aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en cello bij Monique Heidema aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Na de master cello in 2014, behaalde zij in 2017 de master compositie met de ‘grootste onderscheiding’. Eerder volgde ze compositielessen bij Daan Manneke en Willem Jeths.

Bianca werkte samen met verschillende ensembles en musici. In 2014 werd haar symfonisch werk I hear you, I feel you, uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra (BE). Na BE STEP WALK voor Kontra Kollektief in 2015, ging in het zelfde jaar haar stuk Duo/Om twee te zijn voor saxofoon en klarinet in première, tijdens November Music in Den Bosch. Haar strijkorkest Collage van een Achtvlak en Stars voor marimba solo volgden in 2016 met premières tijdens het Composers Festival in Antwerpen. Ook in 2016 werd haar stuk Aardverschuivingen voor accordeon solo geselecteerd voor Nieuwe noten voor accordeon van accordeonist Vincent van Amsterdam i.s.m. Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en Componist des Vaderlands, door wie het hier eveneens in première werd gebracht.

Als celliste speelde ze met ensembles als Insomnio, Lunatree en L’instant Donné (FR). Ze kreeg de kans om samen te werken met componisten als Steve Reich, Michel van der Aa en Daan Manneke, wiens werk zij veelvuldig uitgevoerd en opgenomen heeft.

Bianca nam deel aan verschillende projecten van het NJO (Nederlandse orkest- en ensemble academie), waaronder het NJO Musica Globus ensemble o.l.v. barok en volksmuziek specialist Miloš Valent en het NJO kamerorkest o.l.v. Clark Rundell.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.