Alex Kordz

Concerten met Alex Kordz
hele programma bekijken

Alexandre Kordzaia (Kordz), electronisch producer, musicus en componist, studeerde Audiodesign, electronische compositie en sound engineering aan de Muziekacademie in Basel. Hij vervolgde zijn studie Compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Yannis Kyriakides en Peter Adriaanz. Kordz combineert electronische en akoestische elementen in zijn optredens en composities.

In 2016 tourde hij met de Junge Norddeutsche Philharmonie in Duitsland waar ze onder andere ontraden in de Elbphilharmonie (Hamburg) en het Funkhaus Berlin. In 2018/19 werden zijn composities uitgevoerd door het Residentieorkest in Den Haag ter ere van de geboortedag van Louis Andriessen.

Kordz treed ook vaak op in Georgië, waar hij in de electronische muziekscène veel optreedt, zowel solo als bijv. met altviolist Giogi Zagareli, en wordt hij vaak uitgenodigd door clubs en festivals zoals Mtkvarze, Spacehall, Lolita, Fabrika, Tbilisi Open Air, Blacksea Jazzfestival en de Tsinandali Awards.

Zijn muzikale inspiratie haalt hij uit artiesten als  Ravel en Stravinsky maar ook Prince, James Brown, Ryuchi Sakamoto en avant-garde pioniers zoals Bernard Parmeggiani.

Concertbrochure

Wilt u de concertfolder toegestuurd krijgen?

Jong talent gezocht

Ben je een getalenteerde violist, altviolist, cellist of pianist met een leeftijd tussen de 12 en 25 jaar?

Meld je dan nu aan voor de jaarlijkse Summer Academy van het Peter de Grote Festival.

Contactgegevens

Stichting
Peter de Grote Festival
Meeuwerderweg 1
9724 EM Groningen

Harrie de Vries
Festivalcoördinator

050–5951306 
info@peterdegrotefestival.nl 

KvK: 02061519

Summer Academy nieuwsbrief

Schrijf je in om het laatste nieuws te ontvangen van de Summer Academy.