Francien SchatbornFrancien Schatborn studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1995 behaalde ze daar Cum Laude haar Uitvoerend Musicus diploma.Zij volgde masterclasses bij o.a. Tabea Zimmermann en Kim Kashkashian. In 1994 ontving zij de Zilveren Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw en -Concertgebouworkest samen met pianiste Jeannette Koekkoek, met wie zij een vast duo vormde. Hun eerste duo-c.d., met romantische Nederlandse muziek, is in december 2003 verschenen bij Etcetera. De 2e cd, met o.a. alle altvioolsonates van Röntgen, is in 2006 bij Etcetera uitgekomen. Beide cd’s werden zeer goed ontvangen.
Francien Schatborn is sinds 1995 1e solo-altist van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij is tevens een veelgevraagd en actief kamermusicus, waarbij ze geregeld concerten geeft in Europa, de V.S., Zuid-Amerika en Azië met o.a. het Reizend Muziekgezelschap o.l.v. Christiaan Bor.
Bij verschillende orkesten werd zij als soliste uitgenodigd, waaronder het Radio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch, Holland Symfonia, het Nederlands Studenten Orkest en haar eigen orkest, het Radio Filharmonisch Orkest.
Sinds 2013 is Francien als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam.
Zij bespeelt een Maggini altviool uit 1610.