Eva StegemanEva Stegeman (1971) studeerde viool bij Davina van Wely aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in Londen bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama. In 1995 won zij de tweede prijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Zij nam deel aan internationale masterclasses onder leiding van beroemde violisten en pedagogen als György Sebök, Wiktor Liberman, Herman Krebbers, Boris Belkin en Lorrand Fenyves.

Stegeman soleerde met orkesten en ensembles als het European Union Chamber Orchestra, het Orfeo Orchester Budapest, Sinfonia Rotterdam, het Arezzo Ensemble, Sinfonietta Amsterdam, de Bielefelder Symphoniker en Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 2003 is zij ‘dirigerend concertmeester' bij het European Union Chamber Orchestra, dat altijd zonder dirigent optreedt. Sinds 2007 is zij concertmeester van Sinfonia Rotterdam.
Daarnaast is Stegeman actief als kamermuzikante, onder andere bij het Combattimento Consort Amsterdam, het Leupold Trio en het Hortus Ensemble en het Cristofori Pianokwartet Amsterdam.

Stegeman is oprichter en artistiek directeur van Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag dat sinds 2003 jaarlijks plaatsvindt. Stegeman bespeelt een Giovanni Battista Rogeri (Brescia) viool uit 1680.