Annemieke BootAnnemieke Boot (1981) begon op 8-jarige leeftijd met pianolessen en op 13-jarige leeftijd met vioollessen. Tijdens de middelbare school werd zij voor de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium aangenomen. Na het behalen van haar VWO-diploma studeerde zij vervolgens 4 jaar bij hoofdvakdocent Paul Komen bij wie zij in juni 2003 afstudeerde. Annemieke studeerde tevens viool bij Florian Donderer en is in april van 2004 jaar bij hem afgestudeerd. Annemieke heeft in 2007 haar masterstudie uitvoerend musicus bij pianiste Klara Würtz aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht succesvol afgesloten. Momenteel volgt Annemieke lessen bij pianiste Marja Bon.
Annemieke legt zich naast het solorepertoire ook veel toe op kamermuziek en het begeleiden van conservatoriumstudenten en beroepsmusici. Sinds 2004 vormt ze een duo met klarinettiste Anna voor de Wind met wie zij regelmatig concerten verzorgt in binnen- en buitenland. In november 2008 werden Anna voor de Wind en Annemieke als duo met een tweede prijs als hoogste beoordeeld in de categorie kamermuziek tijdens het 8e "Concorso Internazionale di Musica per Giovani Interpreti" in Italië. Annemieke wordt regelmatig gevraagd mee te werken aan projecten en concerten van de Ligety-Academy. Dit is een academie voor hedendaagse muziek van het Asko Schönberg Ensemble voor master-studenten van de Nederlandse conservatoria. Ook werkt Annemieke zomers mee als pianiste en correpetitor van het Peter de Grote Festival in Groningen
Annemieke volgde masterclasses bij onder andere Daniel Blumenthal, Klara Würtz, Bart van Oort, Vladimir Tropp, Joanna Mc Gregor en Noel Lee. Annemieke won een eervolle vermelding bij het Prinses Christina Concours en nam deel aan diverse festivals en summerschools in binnen- en buitenland.