1918 – 2018: De Ploeg 3: Ontstaan in grote nood, een Werkman-opera

zaterdag 28 juli

Torenkerk, Winsum
15.00 uur

G. Ammerlaan / J. Willems – Ontstaan in grote nood
B. Söll – De rit naar Berlijn
B. Söll – Werkmans Venster


Garyfallia Katsimiga (piano), Asuza Yamaki (piano), Veerle Schütz (viool), Ipek Atila (viool), Luca Altdorfer (altviool), Teodora Nedyalkova (cello), Jesse Solway (contrabas), Daniël Boeke (klarinet), Edwin van der Wolf (slagwerk), Roele Kok (zang), Francesca Pusceddu (zang), Christy Luth (zang), Merel Wentink (zang), Fons van Wanroij (verteller), Peter Stam (dirigent), Leendert Runia (dirigent)

Hendrik Werkman was ongetwijfeld de kunstenaar van De Ploeg die een zekere internationale roem heeft verworven. In 1995 maakten componist Gerard Ammerlaan en librettist Jo Willems een opera met Werkman leven en werken als onderwerp.
Speciaal voor het Peter de Grote Festival is er een semi-concertante versie gemaakt voor kamermuziek-ensemble, vocale solisten en een verteller die brieven van Werkman zal lezen die aansluiten bij de opera-fragmenten. Een indringend (zelf)portret van een vernieuwende kunstenaar.
Het concert wordt geopend met twee werken van de Duitse componist Burkhard Söll die eveneens door Werkman zijn geïnspireerd: “Werkman’s Venster” en “De rit naar Berlijn”.

Prijs concert: € 24,-

DIt concert is een coproductie in samenwerking met Stichting Aa en Soundsofmusic