1918 – 2018: Claude Debussy 2

zaterdag 28 juli

Groate kerk, St. Jacobiparochie
20.15 uur

C. Debussy - Pianotrio in G
C. Debussy - Proses lyriques
C. Debussy - Nocturne en Scherzo voor cello en piano
C. Debussy - Danse sacrée en Danse profane
C. Debussy - Vioolsonate in g


Juan Zurutuza (piano), Veselina Manikova (viool), Amparo Lacruz (cello), Klaartje van Veldhoven (sopraan), Paul Komen (piano), Yoram Ish-Hurwitz (piano), Manja Smits (harp), Moshe Hammer (viool), Chris Duindam (viool), Christophe Weidmann (altviool), Corine ’t Hoen (cello), Finne van der Maar (contrabas), Jacobien Rozemond (viool), Nata Tsvereli (piano)

Debussy schreef zijn charmante en lyrische pianotrio toen hij 17 jaar oud was en te gast bij Nadezjda von Meck, de beschermvrouwe van Tsjaikovski. In de liederencyclus Proses lyriques gebruikte hij zijn eigen, door de Symbolisten geïnspireerde gedichten die een prachtige symbiose aangaan met zijn muziek. Tot slot van dit programma hoort u zijn laatste werk, de Vioolsonate, die hij in 1917 schreef. Het is een heftig maar kort werk. De première vond plaats op 5 mei 1917 met Debussy aan de piano. Het was zijn laatste publieke optreden.

Voorafgaand vind een wandeling plaats rondom St. Jacobiparochie en de dijk met aansluitend een diner bij restaurant De Zwarte Haan. Dit arrangement begint om 16.00 uur bij de Groate Kerk.

Prijs concert: € 24,-
Prijs concert incl. arrangement: € 57,-