1918 – 2018: Claude Debussy 1

donderdag 26 juli

Concertboerderij Onder de Linden, Valthermond
20.15 uur

C. Debussy – Epigraphes antiques
C. Debussy – Sonate voor fluit, altviool en harp
C. Debussy – Chansons de Bilitis
C. Debussy – Syrinx
C. Debussy – Musique pour accompagnier la récitation de douze Chansons de Bilitis


Paul Komen (piano), Nata Tsvereli (piano), Thies Roorda (fluit), Christophe Weidmann (altviool), Manja Smits (harp), Ekaterina Levental (sopraan), Ana Luísa dos Santos Ribeiro (fluit), Sterre Koopman (harp), Lies Braakman (piano)

In 1894 verschenen de Chansons de Bilitis, gedichten geschreven door een courtisane uit de Griekse oudheid in de stijl van Sappho. Ze werden ontdekt op de muren van Bilitis’ onderaardse graftombe. De dichter Pierre Louys vertaalde ze uit het Oud-Grieks. Al snel maakte de bundel furore in Parijs door het “sapphische” karakter ervan. Het was een geweldige literaire ontdekking totdat men erachter kwam dat het een vervalsing betrof en een schepping was van Louys zelf. Dat verminderde de populariteit echter geenszins en componisten en dichters als Debussy zetten de gedichten op muziek of maakten sonnetten geïnspireerd door haar. Dit concert staat geheel in het teken van Bilitis en haar poëzie, gezien door de ogen van Debussy.

Voorafgaand aan het concert vindt een diner plaats in restaurant De Gaffel in Valthe. Dit arrangement begint om 17.30 uur.

Prijs concert: € 24,-
Prijs concert incl. arrangement: € 64,-