1918 – 2018: A tribute to Leonard Bernstein

dinsdag 31 juli

Dorpskerk, Beetsterzwaag
20.15 uur

L. Bernstein – Pianotrio
W. Schuman – Three piano moods
M. Blitzstein – Serenade voor strijkkwartet
N. Rorem – Spring Music
A. Copland – Vioolsonate
L. Bernstein – Two love songs, I Hate Music


Ivan Penkov (piano), Floor le Coultre (viool), Will McLeish (cello), Chris Duindam (viool), Quirine Scheffers (viool), Esther van Stralen (altviool), Corine ‘t Hoen (cello), Mara Oosterbaan (viool), Noëlle Weidmann (cello), Veselina Manikova (viool), Ilona Timchenko (piano), Klaartje van Veldhoven (sopraan), Paul Komen (piano)

Naar aanleiding van de 100 verjaardag van Leonard Bernstein in 2018 is het programma “A tribute to Leonard Bernstein” ontstaan. Bernstein is wellicht het meest bekend door zijn musical West Side Story en zijn extraverte stijl van dirigeren. Hij heeft echter een omvangrijk en belangrijk oeuvre nagelaten. Daarnaast was hij een groot inspirator voor een hele generatie Amerikaanse componisten. In dit programma is gekozen voor soms zelden gespeelde werken van zijn vrienden Aaron Copland, William Schumann, Ned Rorem en Marc Blitzstein naast werken van Bernstein zelf. Dit concert geeft zo een verrassende kijk op een turbulente periode in de Amerikaanse klassieke muziek.

Voorafgaand aan het concert vindt een bezoek met rondleiding plaats aan de tentoonstelling ‘Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt’ met aansluitend een diner inclusief drankjes in restaurant Prins Heerlijck. Dit arrangement begint om 15.30 uur bij restaurant Baboeshka.

Prijs concert: € 24,-
Prijs concert incl. arrangement: € 73,-

Het concert is uitverkocht

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting CultBee en Stichting Historisch Beetsterzwaag.