Sterre KoopmanSterre Koopman begon haar harplessen op 9 jarige leeftijd. In 2009 ging ze naar de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium Zwolle, waar ze les kreeg van Manja Smits. Vanaf 2012 studeerde Sterre aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Manja Smits, waar ze in 2016 haar bachelor Cum Laude afsloot. Momenteel studeert Sterre voor haar master studie aan de Hochschule für Musik in Detmold bij Prof. Godelieve Schrama.

Naast solo harp speelt Sterre ook in orkesten en ensembles. Ze speelde onder andere in het NJO Dutch Orchestra and Ensemble Academy en de Metropole Academy van het Metropole Orkest. In kamermuziek is ze actief met verschillende ensembles. In 2014 soleerde Sterre met het Twents Symfonie orkest, waarbij ze de Dansen van Debussy speelde.

Sterre nam deel aan meerdere concoursen in Nederland en Duitsland. Zo won ze de 1e prijs op het internationale Wettbewerb van de HarpAcademy in Duitsland en de 1e prijs op het Rosa Spier harp-concours. Bij beide competities kreeg ze de prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk. In april 2017 mocht Sterre de Andrea Elkenbracht prijs in ontvangst nemen van het Prins Claus Conservatorium.

Ook volgde Sterre masterclasses bij onder andere: Patrizia Tassini, Masumi Nagasawa, Lavinia Meijer, Gwyneth Wentink, Natalia Shameyeva, Mirjam Schröder en Catherine Beynon.