René van MunsterRené is een veelzijdig musicus. Als cellist speelt hij in verschillende orkesten en ensembles. Hij was o.a. een aantal jaren aanvoerder cello in het Ricciotti Ensemble. René is een groot voorvechter van hedendaagse muziek, is cellist bij Oerknal! New Music Collective en speelt regelmatig met het Cello Octet Amsterdam. Daarnaast componeert hij elektronische muziek en muziek voor cello waarin elektronica een belangrijke rol speelt. Zijn muziek is uitgebracht bij labels in Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.
René is zeer betrokken bij het vinden van afwijkende concertlocaties en nieuwe manieren van uitvoering van muziek. In verschillende sociale contexten werkt hij samen met mensen in o.a. ziekenhuizen, azielzoekerscentra en op scholen. Ook zoekt hij vaak samenwerkingen op met kunstenaars uit andere disciplines.
René studeerde cello aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss, en studeerde cum laude af. In 2015 rondde hij met onderscheiding zijn Masterstudie af aan Tokyo University of the Arts in Japan bij Fumiaki Kono, en werd daar onderscheiden met de Akanthus prijs. Voor zijn studie in Japan kreeg hij beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Andrea Elkenbrachtfonds en Fonds Podiumkunsten.