Quirine ScheffersQuirine Scheffers studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Theodora Geraets en Peter Brunt en behaalde het master-diploma met onderscheiding. Zij vervolgde haar studie bij Krzysztof Wegrzyn in Hannover en Charles-André Linale in Utrecht en volgde masterclasses bij Zakhar Bron, Herman Krebbers, Maurizio Fuks en Thomas Brandis.

Als voormalig eerste violiste van het Rubens Kwartet was ze prijswinnaar van vele internationale concoursen waaronder “Prague Spring” en “Schubert en Modern” te Graz. Het kwartet ontving tevens de prestigieuze “Kersjes van de Groenekan prijs”en de de “Philip Morris Finest Selection”.

Quirine trad op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, De Tonhalle Zürich en het Konzerthaus en de Filharmonie in Berlijn en concerteerde verder in Frankrijk, Italië, Portugal, Engeland, Slovenië, Roemenië en Polen en is vaste gast bij diverse festivals. Sinds 2009 is Quirine primarius van het Daniel Kwartet.

Naast haar concertpraktijk legt Quirine zich toe op het begeleiden van jong talent. Zo werkte ze samen met de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek en is ze regelmatig jurylid van het Prinses Christina Concours. Sinds 2012 is Quirine plaatsvervangend 1e concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.