Minsoo HongHong werd geboren in 1994 in Busan, Zuid-Korea. Hij studeerde aan de Korean National University of Arts bij Daejin Kim en studeert momenteel aan de Hochschule für Musik bij A. Perl.
Hong won verschillende prijzen waaronder twee keer een vierde prijs op de Busoni International Piano Competition (2011 and 2015) en in 2017 won hij de 2e prijs bij het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.

Als onderdeel van het Career Development Programme dat door het Liszt Concours wordt aangeboden wacht Minsoo een uitgebreide concerttournee als solist, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre. Daarnaast wachten hem recitals in landen over de hele wereld, waaronder Brazilië, de Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

Minsoo heeft concerten gegeven in China, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Japan, Marokko, de Verenigde Staten en Zwitserland. Hoogtepunten zijn concerten met het Seoul Symphony Orchestra, Busan Symphony Orchestra en Bucheon Symphony Orchestra, het Moroccan Philharmonic Orchestra en het Shanghai Philharmonic Orchestra, en concerten in Salle Cortot in Parijs.