Merel WentinkTijdens haar studie Docerend Musicus aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen ontdekte mezzosopraan Merel haar talent voor zingen. In die tijd volgde ze al zanglessen bij Hanneke de Wit. In september 2016 startte ze haar studie klassieke zang in Groningen.
Merel heeft lessen en masterclasses gevolgd bij Hanneke de Wit, Margreet Honig, Paul Triepels, Nico van der Meel, Renate Arends, Marcel Boone en Marcel Rijans.
Verder volgt ze tot op heden drama lessen bij Elsina Jansen. In de zomer van 2017 volgde ze de zomercursus Performing Opera van het Grachtenfestival, met regisseurs Elsina Jansen en David Prins.

Tijdens haar studie heeft Merel ervaring opgedaan met het zingen van verschillende concerten en recitals. Zo zong ze in 2014 in het tweede kwartet de Elias van Mendelssohn onder leiding van Tjalling Wijnstra. Andere stukken waarin ze tot nu toe een solopartij heeft vertolkt zijn de Mis in F van Bach, onder leiding van Joop Schets en het Gloria van Vivaldi. Verder heeft ze verschillende recitals gegeven met o.a. liederen van Schumann, Debussy, Brahms en Kurt Weill.

Vanaf september 2017 vormt Merel samen met Meike Wijma en Julia Hoorman een trio. Trio Ridente is een gezelschap dat klassieke liederen en duetten toegankelijk maakt voor nieuw publiek, door ze in een theatraal jasje te schuiven. Eind 2017 hebben ze hun eerste concertenreeks gegeven met hun voorstelling “Mag ik een Aa?”.