Maaike van der LindeMaaike van der Linde speelt fluit, piccolo en haar specialisatie is kwarttoon basfluit, ze heeft onlangs een basfluit op maat laten bouwen door Eva Kingma. Daarnaast is zingen de laatste paar jaren steeds belangrijker geworden voor Maaike, in verschillende projecten zet ze zowel fluit als zang in.
Maaike sloot haar masteropleiding in Leadership in Music aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen in 2013 cum laude af. Deze masterstudie aan Guildhall focust zich op cross-art samenwerkingen, workshops leiden en improvisatie. Daarvoor studeerde Maaike fluit aan het Prins Claus conservatorium in Groningen, bij Wieke Karsten en Thies Roorda.
Maaike speelt in 'Stargaze', een kamerorkest gevestigd in Berlijn. Dit ensemble staat onder leiding van de Duitse dirigent André de Ridder en bestaat uit muzikanten afkomstig uit heel Europa. Daarnaast werkt ze bij de Nederlandse Opera waar ze opera en muziektheaterlessen geeft aan middelbaren scholieren en bij de Nederlandse Fluit Academie waar ze werkt met de jongste fluitisten.