Joris van den BergJoris studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Quirine Viersen en Godfried Hoogeveen, aan het Royal Northern College of Music in Manchester bij Ralph Kirshbaum en Gary Hoffman en aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Frans Helmerson.

Joris debuteerde bij het Concertgebouw Amsterdam, met het Amsterdam Sinfoniëtta onder David Geringas, nadat hij de eerste prijs won aan de Nationale Cello Competitie in 2006. Samen met zijn vaste pianist Martijn Willers won hij de International Johannes Brahms Competition 2008 in Oostenrijk, en in 2012 werden zij geselecteerd als laureaten van het Klassieke Talenten Tour van het Concertgebouw.

Joris heeft altijd een grote liefde voor kamermuziek gehad. Naast het duo met Martijn Willers zit Joris nog in diverse andere ensembles zoals het Sequenza String Trio en het Mir piano kwartet, waarin hij samenspeelt met musici als Daniel Hope, Philippe Graffin en Gary Hoffman.

Joris soleerde met orkesten als het Residentieorkest in Den Haag, Manchester Camerata, het Symfonieorkest Vlaanderen, Amsterdam Sinfoniëtta en Camerata Amsterdam.

Joris van den Berg bespeelt een Giovanni Grancino cello (1703) en een Tourte “L’ainé” strijkstok, die hem ter beschikking zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.