Johan HofmannJohan Hofmann gaf concerten in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten en speelde met vele gerenommeerde musici. Hij was als solist ondermeer te gast op het Festival Oude Muziek Utrecht en in het Museum Vleeshuis in Antwerpen. In 2008 maakte hij zijn debuut als dirigent in een succesvolle scènische productie van Henry Purcell's "Dido and Aeneas". Zijn eerste solo-CD verscheen in 2009 onder zijn eigen cd-label ENIGMA en werd in de pers lovend besproken. Met het ensemble “Le Nouveau Concert” gaf hij concerten voor onder andere De Vlaamse Opera, het Grachtenfestival Amsterdam, het Peter de Grote Festival en het Netwerk Oude Muziek.
Binnenkort is hij Master of Music. Daarmee sluit hij het praktijkgericht onderzoek af naar het zogenaamde 'transpositie clavecimbel' naar Ruckers, een compromisloze replica die hij in 2012 liet bouwen. Dit instrument kwam mede tot stand met hulp van onder andere het bedrijfsleven en private sponsoren.

Johan Hofmann doceert clavecimbel en basso continuo als bijvak, harmonie in de uitvoeringspraktijk, improvisatie en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan het Prins Claus Conservatorium Groningen doceert hij clavecimbel en basso continuo alsmede kamermuziek in zijn functie als Docent Uitvoeringspraktijk. Ook vervulde hij gastdocentschappen aan de conservatoria van Arnhem, Enschede, Tilburg en Zwolle. Tegenwoordig geeft hij masterclasses, ondermeer in Italië, Litouwen en Duitsland.