Hermitage Kwartet


(foto: Bert Andrée)

Het Hermitage kwartet beleefde zijn première tijdens het Peter de Grote Festival 2015. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelde het Hermitage Kwartet enkele grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het Dagblad van het Noorden over hun uitvoering van het strijkkwartet ‘Intieme Brieven’ van Janacek.

Het Hermitage kwartet bestaat uit Jacobien Rozemond (viool), Floor Le Coultre (viool), Francien Schatborn (altviool) en William McLeish (cello)

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Philharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, die in Canada opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, studeert in het najaar van 2016 af bij de befaamde cello pedagoog Michel Strauss in Den Haag.