Francesca PuscedduDe Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu werd geboren op Sardinië in 1994. Ze startte haar muzikale carrière als violiste aan het G.P. da Palastrina Conservatorium in Cagliari (Italië). Zij studeerde bij Marco Ligas en behaalde haar diploma summa cum laude. Ondertussen ontwikkelde zij ook een grote interesse in zang en begon naast viool ook een zangstudie bij contralto Bernadette Manca di Nissa. Vanaf 2015 studeert Francesca solozang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij sopraan Hanneke de Wit.

Tijdens haar studie daar werkt zij ook met bariton Marcel Boone, tenor Marcel Reijans, sopraan Renate Arends, ademleraar Paul Triepels, drama docenten Elsina Jansen en Maria Paola Viano, pianisten Hans Eijsackers en Eelko Molenaar en met clavecinist Pieter-Jan Belder voor barok reportoire. Tevens volgde ze een masterclasses bij de bekende zangpedagoog Margreet Honig.

Francesca maakte haar opera debuut in de zomer van 2017, met de rol van Musetta in La Boheme o.l.v. Pieter Bosma, geregisseerd door Sybrand van der Werf. In de recensie in het Dagblad van het Noorden schreef men over Francesca:
“Francesca Pusceddu stal in haar eerste operarol de show als de aanstellerige, lieve en bij tijd en wijle ontploffende Musetta”
Als soliste zong zij onder leiding van dirigenten Marcel Joosen, Jeroen Helder, Pieter Bosma, Anne van den Berg en Elisabetta Maschio.