Floris MijndersDe eerste cellolessen kreeg Mijnders al toen hij acht jaar oud was van zijn vader. In 1984 begon hij met zijn studie cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jean Decroos. Hij studeerde af in 1990 als Uitvoerend Musicus. Al tijdens zijn studie speelde Mijnders in het Europees Jeugd Orkest. Hij volgde masterclasses bij Heinrich Schiff en Mstislav Rostropovitsj.
In 1990 werd Mijnders benoemd tot solocellist van Het Gelders Orkest. In 1992 kreeg hij dezelfde functie bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij bleef daar tot 2001, toen hij solocellist werd bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook in het Camerata Salzburg en de London Symphony Orchestra speelt hij regelmatig als solocellist.
In de kamermuziek is Mijnders o.a. actief in het EnsembleCaméléon, het Nederlands Pianokwartet en het Turner-Trio. Ook speelt hij op kamermuziekfestivals in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Nederland.
Mijnders heeft gesoleerd bij een groot aantal orkesten in Nederland en het buitenland, zoals bij het Radio Filharmonisch Orkest, Johannesburg Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergiev.
Mijnders is hoofdvakdocent cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.