Floor le CoultreFloor Le Coultre (1990) begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante Josien Le Coultre in Groningen. Ze vervolgde haar vioolstudie bij Joyce Tan in Utrecht aan de jong talentenklas en de AMT. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma zette Floor haar studie voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho.

In het voorjaar van 2014 heeft Floor haar masterdiploma in Den Haag behaald met een 9.5 en onderscheiding. Sinds het najaar van 2012 studeerde Floor ook bij Pavel Vernikov. Als Erasmusstudent woonde ze een studiesemester 2013/2014 in Sion, Zwitserland en volgde ze twee jaar een ‘corso di perfezionamento’ bij hem in de scuola di music di fiesole, Italië met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Naast haar studie is Floor actief geweest op verschillende internationale festivals om geïnspireerd te worden door internationale violisten en pedagogen, zoals tijdens het Heifetz institute in de USA en de Kronberg Academy in Duitsland.

In 2011 is Floor in de nationale finale van het SJMN benoemd tot Jong Muziek Talent Nederland. Verder is ze prijswinnares van verschillende nationale concoursen. Zomer 2011 won ze tijdens het Peter de Grote Festival de Labberté- Hoedemaker Award.

Floor soleerde meerder malen met orkest. Winter 2011 speelde ze in het Concertgebouw van Amsterdam de vioolsolo in Ein Heldenleben van R. Strauss. Dit was live te horen op Radio 4 en is zeer lovend ontvangen.
Floor is dol op kamermuziek. Ze geeft regelmatig kamermuziekconcerten in verschillende formaties.
Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, welke haar ter beschikking is gesteld door het NMF.