Eva van HaaftenEva van Haaften (1992) begon met viool spelen op vier jarige leeftijd. Tot 2009 had Eva les van Ilona Sie Dhian Ho aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2013 heeft zij haar Bachelor afgerond aan de Jacobs School of Music, onderdeel van Indiana University in Bloomington Indiana, Verenigde Staten. Zij studeerde daar bij Mauricio Fuks en Alexander Kerr. Momenteel studeert Eva aan het conservatorium van Amsterdam bij huidige concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Liviu Prunaru.
Op diverse concoursen won Eva prijzen: de Iordens viooldagen (2004 en 2006) en op het Prinses Christina concours (2006 en 2007). In 2009 won Eva de eerste prijs op het Davina van Wely viool concours in Den Haag.
Eva soleerde met verscheidene orkesten zoals het Haydn Jeugd Strijkorkest, het Noordelijk Bach Consort, het conservatorium orkest Groningen, het Atheneum Kamerorkest en het NNO. In december 2010 soleerde zij samen met Janine Jansen, Rosanne Philippens en Amarins Wierdsma in het concert voor vier violen van Vivaldi op het openingsconcert van het jaarlijkse kamermuziek festival van Janine Jansen.

Eva heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Ivry Gitlis, Ida Haendel, Koichiro Harada, Frederieke Saeijs, Peter Brunt, Mark Kaplan, Eric Kim, Daniel Rowland en Shunske Sato.
Met haar toenmalige pianotrio, met Dana de Vries en Didel Bish, is Eva uitgenodigd om concerten te geven in Zwitserland in 2006. In 2008 was Eva uitgenodigd om samen met Jan-Ype Nota (cello) en Irina Osetskaya (piano) om een concert te geven in Tallinn, Estland, op uitnodiging van voormalige burgemeester van Groningen, Jaques Wallage.

Eva nam deel aan verschillende festivals waaronder Keshet Eilon, Orford Music Academy, Ville-Favard en het Orlando Festival. Zij bespeelt een Nicolas Lupot uit 1816 en een Johann Stuber stok uit 1930 (Den Haag,), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.