Ellyne WieringaNa de vooropleiding te hebben gevolgd op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, heeft Ellyne haar piano-opleiding doorgezet door te gaan studeren bij Stéphane de May en Bart van de Roer op het Rotterdams conservatorium. Momenteel studeert ze voor de Master-opleiding op het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen.

Gedurende haar studie is Ellyne vooral actief geweest op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze verscheidene ensembles opgezet en is ze verbonden geweest aan diverse projecten. Ellyne heeft de première mogen uitvoeren van het arrangement van de ‘Rhapsody in Blue’ van George Gershwin voor piano en blaaskwintet, gearrangeerd door Andrea Coppini. Tijdens deze studieperiode heeft ze een pianoduo gevormd met Eline de Gast, genaamd Pianoduo Elan. Het duo is al een aantal jaar verbonden aan het Pianoduo Festival Academy en geeft concerten in grote en kleine zalen van Nederland. Zo hebben ze gespeeld in De Vereeniging in Nijmegen, de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg en meerdere malen in de Grote Zaal en de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam. In het voorjaar van 2018 heeft Elan grote koorwerken van Johannes Brahms uitgevoerd i.s.m. het Rotterdam Symphony Chorus o.l.v. Wiecher Mandemaker in een uitverkochte Grote Zaal van De Doelen.

Op jonge leeftijd heeft Ellyne meerdere prijzen gewonnen bij jongerenconcoursen en heeft ze een eervolle vermelding ontvangen bij het Prinses Christina Concours. Tijdens het atheneum is ze speciaal gelauwerd voor het schrijven van een succesvol onderzoek naar het mechaniek van de vleugel.