Cynthia LiemCynthia Liem belandde dankzij een beurs van het Prinses Christina Concours in de juniorenklas van het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson. Hierna volgde ze de hoofdvakopleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze haar bachelordiploma bij Rian de Waal behaalde, en haar masterdiploma bij Paul Komen en Han-Louis Meijer, met specialisaties in solospel en kamermuziek.

Ze was laureaat op diverse concoursen en volgde masterclasses bij verschillende pianisten, waaronder Daniël Wayenberg, Willem Brons, Tamara Poddubnaya, Elena Richter, Håkon Austbø, Anton Kuerti, Charles Rosen, Malcolm Martineau en Leslie Howard. Met Emmy Storms (viool) vormt ze op vaste basis het Magma Duo, waarmee ze de NTR-prijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back won, laureaat was van de Dutch Classical Talent Tour & Award 2014-2015, en de Eerste Prijs en verschillende speciale prijzen won op het internationale concours ‘A Feast of Duos’ 2014 in Sion, Zwitserland. In 2016 verscheen de debuut-CD van het Magma Duo bij Globe Records.

Parallel aan haar muziekstudie studeerde Cynthia Technische Informatica aan de TU Delft. In 2015 promoveerde ze in Delft met het proefschrift ‘Multifaceted Approaches to Music Information Retrieval’, waarin haar onderzoek naar digitale muziekopnamen aan bod kwam. Inmiddels is ze universitair docent aan de TU, en zet ze in nationaal en internationaal verband (waaronder met het Koninklijk Concertgebouworkest en de Muziekweb-bibliotheek) haar onderzoek voort om digitale (muziek)bronnen toegankelijker te maken voor bredere publieken, om perspectiefverbreding bij gebruikers te stimuleren, en om met name informatie die 'van de radar' zou kunnen vallen toch bereikbaar te houden. In deze context is ze van juli t/m december 2018 ook 'Researcher in Residence' bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.