Beste SevindikBeste Sevindik studeerde viool aan Hacettepe University Ankara State Conservatoire bij Ceylan Kabakci en vervolgde haar studie bij Sonja van Beek aan het Prins Claus Conservatorium als laureaat van het Klaas Dijkstra Stipendium tijdens het Peter de Grote Festival 2013.
Ze volgde masterclasses bij o.a. Emmy Verhey, Joshua Epstein, Rachel Podger en het Lutoslawski Quartet en nam deel aan o.a. het Peter de Grote Festival, Festival Junger Künstler Bayreuth en Schleswig-Holstein Orchestra Academy.
Als kamermusicus heeft Beste diverse optredens gegeven in Duitsland, Nederland en Turkije. Sinds 2016 werkt ze samen met Koki Nakano en René van Munster in het Koki Nakano Trio.

Naast haar werk op het concertpodium is Beste werkzaam in projecten die de rol van de musicus in de samenleving verkennen. Zo heeft ze gewerkt met ouderen met dementie en hun verzorgers en is ze op het moment betrokken bij Meaningful Music in Healthcare, waarbij muziek wordt gemaakt in voor chirurgische patiënten en hun verpleegkundigen in het Universitair Medisch Centrum Groningen.