Ben KimBen Kim wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van de jongere generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München in 2006 kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Na het winnen van deze prijs speelde Ben concerten in verschillende zalen zoals Carnegie Hall, Kennedy Center, Konzerthaus Berlin en de Warsaw Philarmonic Hall. Ook was Ben te gast tijdens verschillende festivals zoals Aspen, Raviana en Rheingau Musik Festival waar Ben de LOTTO prijs won in 2017.

Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië. Hieronder zijn debuut in Carnegie’s Zankel Hall met het Olympus Chamber Orchestra in 2009 en zijn debuut in 2010 in Suntory Hall in Tokyo. Ben ging onlangs ook op tour door Japan waar hij 14 concerten gaf als solist met de Brno Philarmonic. Daarnaast had hij zijn debuut in de Berliner Philarmonie, Stuttgart Liederhalle en het Gewandhaus in Leipzig.

Ben is geboren in Portland, Oregon, waar hij zijn piano opleiding op vijf jarige leeftijd begon bij Dorothy Fahlman. Terwijl Ben zijn eerste solo concert gaf op acht jarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn studie als pianist voort te zetten en sloot hij op 20 jarige leeftijd zijn Bachelor studie af aan het Peabody Concervatorium waar hij studeerde bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren en kreeg hij daarnaast lessen van Yong Hi Moon. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de Internationale Piano Academy aan het Como meer, waar Ben tussen 2005 en 2007 kwam om lessen te volgen van Martha Argerich en William Grant Naboré.