Alexander UllmanAlexander studeerde achtereenvolgens aan de Purcell School, Curtis Institute of Music in Philadelphia en het Royal College of Music. Hij volgde lessen bij William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones en Elisso Virsaladze. Tijdens zijn studies won Alexander verscheidende prijzen, waaronder de eerste prijs op het Liszt Concours in Boedapest (2011). In 2017 won Alexander de eerste prijs tijdens het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.

Als onderdeel van deze prijs wacht Ullman een uitgebreide concerttournee, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre, het Rotterdams Philharmonisch Orkest in De Doelen in Rotterdam en de Norwegian Radio Symphony Orchestra in het Oslo Konserthus en recitals in meer dan dertig landen.
Alexander heeft concerten gegeven in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hoogtepunten zijn recitals in het Concertgebouw Amsterdam, bij Leipzig Gewandhaus, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Louisiana Museum of Modern Art (Kopenhagen), Archive Nationales (Parijs), Auditorio de la Diputación de Alicante, Shanghai Oriental Arts Centre, Beijing NCPA en La Jolla Arts Festival (Californië).

Als solist heeft Alexander gespeeld met diverse orkesten uit Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.